Седиште на CME Group

CME Group е водечка глобална берза на деривати и клириншка куќа. Компанијата нуди широк спектар на производи и услуги, вклучувајќи фјучерси, опции и фјучерси и опции на стоки, хартии од вредност и индекси. CME Group е со седиште во Чикаго, Илиноис и има операции во повеќе од 20 земји.

Како трговец или инвеститор, веројатно сте слушнале за CME Group. Во овој пост, ќе одговориме на сите ваши прашања за CME Group и ќе обезбедиме преглед на нејзината историја, производи и услуги.

Каде се наоѓа седиштето на CME Group?

Седиштето на CME Group CME Group се наоѓа во Чикаго, Илиноис во САД. Компанијата зафаќа вкупно 486,000 квадратни метри деловен простор во градот, во две згради. Контактните броеви за седиштето на CME Group во Чикаго се +1 312 930 1000 за главната линија и (312) 930-3636 за факс.

CME Group има вкупно 28 канцеларии ширум светот, кои се отворени од понеделник до петок, од 8 до 5 часот по локално време. Можете да најдете список на сите канцеларии на CME Group и информации за контакт на нивната веб-страница.

Клиентите можат да избираат од широк опсег на финансиски добра и услуги што ги нуди организацијата, како што се тргување со фјучерси и тргување со хартии од вредност. Дополнително, CME Group води берза на деривати како додаток на клириншка куќа за тие размени. Од друга страна, тие имаат канцеларии во речиси секоја земја.

Каде е седиштето на корпоративната канцеларија на CME Group?

CME Group, со седиште во Чикаго, е една од најголемите берзи и клириншки куќи во светот. Компанијата обезбедува различни финансиски производи и услуги на своите клиенти, вклучувајќи фјучерси, опции и тргување со хартии од вредност. CME Group, исто така, работи со берза и клириншка куќа за деривати. Сепак, тие имаат канцеларии низ целиот свет. Можете да најдете список на сите нивни канцеларии на нивната веб-страница.

Како да контактирам со корпоративната канцеларија на CME Group?

Ако треба да контактирате со корпоративната канцеларија на CME Group, постојат неколку начини да го направите тоа.

Можете да ги повикате на 1-312-930-1000 или 1-866-786-7272, или можете да им испратите е-пошта на [заштитена по е-пошта].

Можете исто така да ги најдете нивната поштенска адреса и број на факс на нивната страница Контакт со нас .

Каде е седиштето на CME Group во ОК

Групацијата CME е глобална компанија за финансиски услуги со седиште во Лондон, Велика Британија. Компанијата обезбедува производи и услуги за пазарите на стоки и акции, и работи со берзи и клириншки куќи ширум светот.

Некои од производите и услугите што ги нуди CME групацијата вклучуваат:

  • Тргување со земјоделски, енергетски и метални стоки
  • Тргување со капитал
  • Тргување со деривати
  • Девизно место и тргување напред
  • Услуги за расчистување и порамнување.

Каде е седиштето на CME Group во Австралија?

Како една од најголемите светски берзи на деривати, CME Group Company е главен играч на глобалните финансиски пазари. Со седиште во Чикаго, Илиноис, компанијата има канцеларии низ целиот свет, вклучително и присуство во Сиднеј, Австралија.

Австралиската канцеларија на CME Group се наоѓа во Сиднеј и е одговорна за активностите на компанијата во Азија-Пацифик. Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за CME Group или сакате да започнете со тргување со деривати, канцеларијата во Сиднеј е одлично место за почеток.

Кратка историја на CME Group

CME Group е една од најважните берзи на деривати во светот; тие обезбедуваат разновиден избор на решенија за управување со ризик, вклучително и фјучерси и производи со опции. CME Group е формирана во 1898 година преку спојување на Чикашката трговска берза (CME) и Чикашкиот одбор за трговија (CBOT). Организацијата е составена од четири различни типови на назначени пазари за договори (ДКП).

Групацијата CME нуди широк избор на глобални бенчмарк производи достапни во сите главни класи на средства. Овие производи вклучуваат фјучерси и опции засновани на каматни стапки, берзански индекси, странска валута, енергија, земјоделски производи, метали, временски услови и недвижен имот. CME Group е најголемиот регулиран девизен пазар во светот. На играчите им обезбедува анонимност и транспарентност на електронски и централно расчистен пазар, како и речиси бесконечни можности за оние кои сакаат да учествуваат. Групацијата CME е препознаена како една од најголемите и најреномираните берзи во целиот свет.

Договорите се разменуваат на широк спектар на артикли на најголемата берза за фјучерси во светот, позната како CME Group. Овие производи вклучуваат каматни стапки, индекси на акции, девизи, енергија, земјоделски производи и метали. Покрај обезбедувањето опции за своите фјучерс договори, CME Group им дава можност на клиентите да тргуваат со опции за широк спектар на други производи со кои се тргува на Берзата.

Покрај своите берзи на деривати, CME Group, исто така, раководи со CME Clearing, која нашироко се смета за една од најуспешните клириншки куќи во светот.

Што прави CME Group?

Групацијата CME е највлијателниот и најсеопфатниот пазар на деривати во светот. Тие обезбедуваат најширок избор на глобални репери производи достапни во сите главни класи на средства. Овие производи вклучуваат фјучерси и опции засновани на каматни стапки, индекси на акции, странска валута, енергија, земјоделски производи, метали, временски услови и недвижен имот.

Тие имаат најголем обем на тргување од која било размена на фјучерси и опции во светот. Тие се најголемата размена на опции во САД. Тие обезбедуваат услуги за тргување и клириншка за деривати преку шалтер, покрај дериватите со кои се тргува на берза. Дополнително на ова, тие обезбедуваат клириншки услуги за деривати преку шалтер и деривати со кои се тргува преку берза преку централна договорна страна.

Покрај тоа, тие обезбедуваат технолошки решенија, како и податочни производи и индекси. Тие работат на светски размери и имаат застапеност и во Европа и во Азија, покрај во Северна Америка.

Групацијата CME е бизнис кој ги задоволува потребите на меѓународниот финансиски сектор со својата разновидност на стоки и услуги. Тие се задолжени за работењето на различни берзи, како што се Чикашката трговска берза (CME) и Chicago Board of Trade (CBOT).

Тие обезбедуваат различни стоки и услуги, вклучувајќи податоци за пазарот, индекси, договори за фјучерси и опции, услуги за клириншки и порамнување и многу повеќе. Поради ова, тие се значаен учесник во меѓународниот финансиски сектор.

CME Group Производи и услуги

CME Group е компанија со седиште во Чикаго која обезбедува производи и услуги на глобалните стоки и финансиските пазари.

CME Group нуди најширока палета на глобални репери производи во сите главни класи на средства, вклучувајќи фјучерси и опции засновани на каматни стапки, индекси на капитал, девизи, енергија, земјоделски производи и метали.

Покрај нивната понуда на производи од светска класа, CME Group обезбедува и пакет на услуги за да им помогне на своите клиенти да управуваат со ризикот, да работат ефикасно и да ги исполнат регулаторните барања. Овие услуги вклучуваат клириншки, порамнувања и податоци за пазарот, како и низа алатки за управување со ризик по трговијата. Без разлика дали сте институција за купување или продавање, CME Group ги има производите и услугите што ви се потребни за да успеете на денешните пазари со брз ритам.

Некои од нивните основни производи вклучуваат:

  • Платформи за електронско тргување: CME Globex и CBOT тргување кат
  • Производи и услуги: Фјучерси, опции и расчистени замени
  • Пазари: Земјоделски, енергетски, метали и финансиски

CME Group е една од најголемите берзи на деривати во светот, а нивните производи и услуги ги користат трговците во повеќе од 150 земји.

Извршен директор на CME Group и клучен извршен тим

Име Ознаки
Теренс А. Дафи Претседател и главен извршен директор
Кетлин М. Кронин Виш извршен директор, генерален советник и корпоративен секретар
Сунил Кутињо Главен директор за информации
Лин Фицпатрик Виш извршен директор и заменик главен финансиски директор
Џон В. Пјетрович Главен финансиски директор
извор: investor.cmegroup.com, investor.cmegroup.com

Извршно резиме

Како еден од светски реномирани даватели на финансиски производи и услуги, CME Group обезбедува различни врвни услуги за глобалниот пазар.

Од фјучерси и опции до производи без шалтер, CME Group обезбедува откривање на ликвидност и цена низ класите на средства. И со нашиот обемен пакет на производи, нудиме можности за трговци и инвеститори од сите нивоа на искуство.

CME Group нуди најширока палета на светски репер услуги во сите реномирани класи на средства.

Покрај нивните производи и услуги од светска класа, CME Group нуди и услуги за клириншки и порамнување преку нивната клириншка куќа, CME Clearing. CME Clearing го гарантира извршувањето на секој договор со кој се тргува на нивната берза и управува со ризикот поврзан со позициите на клириншките членови. Ова им дава мир на клиентите на CME Group дека нивните занаети ќе се решат навремено и со почитување на правилата на размена.

Зачленете се
Известување за

0 коментари
Влезни повратни информации
Погледнете ги сите коментари