Седиштето на Broadcom

Broadcom Inc е глобална технолошка компанија. Специјализирана е за дизајнирање, развој, производство и снабдување инфраструктурен софтвер и полупроводнички производи во различни делови на светот. Спаѓа во областа на производството, производството на полупроводници и електронски компоненти и слично.

Каде се наоѓа седиштето на Broadcom Inc?

Седиштето на Broadcom Inc може да се најде во Сан Хозе, Калифорнија. Се наоѓа на 1320 Ridder Park Drive, Сан Хозе, Калифорнија, 95131, во Соединетите Американски Држави. Таа беше купена од Avago Technologies уште во 2016 година. Денес, компанијата работи под Broadcom Inc како подружница во целосна сопственост по спојувањето и преземањето.

Според Комерцијал Кафе, големината на имотот изнесува 108,354 квадратни метри со големина од 9.88 хектари. Broadcom Inc го дели корпоративното седиште со Avago Technologies на истата адреса.

Пред неговото седиште во Сан Хозе, Калифорнија, Broadcom Inc претходно беше со седиште во UC Irvine.

Оттогаш ги прошири своите канцеларии на голем број локации во Сан Хозе, од кои најновата е Местото за иновации кое може да се пофали со приближно 543,900 квадратни метри низ четири деловни згради. Со ова, Broadcom Inc може да прими околу 5,000 вработени во новиот корпоративен простор.

Може да стигнете до компанијата во нормално работно време во зависност од нивните соодветни области. Ова може да варира од 8 до 5 часот или од 9 до 6 часот, сепак, неговите онлајн канали се бесплатни да ви помогнат 24 часа на ден, 7 дена во неделата за оние кои имаат потреба од виртуелни агенти.

Компанијата има 76 корпоративни канцеларии на Broadcom Inc ширум светот, при што времињата варираат во зависност од земјата, државата или регионот во која се наоѓа.

седиштето на broadcom
Broadcom Подобрен од headquartersoffice.com

Каде се наоѓа седиштето на Broadcom Inc во Канада?

Седиштето на Broadcom Inc лоцирано во Канада може да се најде во Ричмонд, Британска Колумбија. Се наоѓа на 13711 International Place, Crestwood Corporate Centre, Suite 200, 300, and Floor 2, 3, Richmond, BC V6V 2Z8.

Освен гореспоменатото, Broadcom Inc има и друга корпоративна канцеларија во Канада лоцирана на 209 Frobisher Drive, Waterloo, N2V 2G4.

Како да контактирам со Broadcom Inc?

  • пошта – Можете да испратите пошта до седиштето на компанијата лоцирано на 1320 Ridder Park Drive, Сан Хозе, Калифорнија, 95131.
  • телефон - Поединци може да се јават на Broadcom Inc преку 408-433-8000. Ова е, исто така, телефонскиот број на корпоративна канцеларија каде што можете да разговарате со персоналот за вашите прашања.
  • Е-пошта – Луѓето кои сакаат да контактираат со медиумскиот контакт на компанијата треба да е-поштатаат [заштитена по е-пошта].
  • Онлајн видео разговор – Поддршката за онлајн разговор е достапна на support.broadcom.com/ под табулаторот Виртуелен агент.

Кој е претседател на Broadcom Inc?

Хок Е. Тан е претседател на Broadcom Inc. Тој е и главен извршен директор и директор на компанијата. Тан е претседател на Broadcom Inc веќе 16 години од март 2006 година.

Пред ова, Тан работеше како претседател на одборот на Интегрирана технологија на уреди и претходно беше претседател и главен извршен директор на системи за интегрирано коло од јуни 1999 до септември 2005 година.

Извршен директор и главен извршен тим на Broadcom Inc

Име Ознака
Хок Е. Тан Претседател и главен извршен директор
Марк Бразил Главен директор за правни и корпоративни работи
Алан Дејвидсон Главен директор за информации
Чарли Кавас, д-р. Главен оперативен директор
Јуан Ксинг Ли, д-р. Потпретседател, Централно инженерство
извор: broadcom.com, investors.broadcom.com

Колку локации има Broadcom?

Компанијата има вкупно 76 корпоративни канцеларии на Broadcom Inc ширум светот. Има локации во Америка, Европа, Азија и Блискиот Исток.

Нејзините канцеларии може да се најдат низ САД, Канада, Бразил, Австралија, Кина, Индија, Кореја, Малезија, Сингапур, Тајван, Австрија, Белгија, Бугарија, Чешка, Естонија, Париз, Германија, Грција, Ирска, Рим, Холандија, Шпанија, Швајцарија, Обединетото Кралство, Јапонија и Израел.

Извршно резиме

Опсегот на производи и решенија на компанијата се користат во мрежна индустрија, телеком, центри за податоци, безжични пазари, складирање и многу други. Освен ова, компанијата обезбедува и услуги и решенија за безжично поврзување, полупроводнички уреди за радио фреквенција и прилагодени контролери на допир.

Седиштето на компанијата е во Сан Хозе, Калифорнија. Основана е во август 1991 година од страна на Хенри Николас и Хенри Самуели, и двајцата од Универзитетот во Калифорнија, Лос Анџелес (UCLA). Broadcom Inc беше купена од Avago Technologies во 2016 година.

Зачленете се
Известување за

0 коментари
Влезни повратни информации
Погледнете ги сите коментари