Седиштето на BlackRock

Финансиското знаење и менаџмент играат важна улога во животот на секого. BlackRock Inc. им помага на поединците кои сакаат да искусат финансиска благосостојба и писменост да го постигнат ова преку својата сеопфатна листа на производи и услуги.

BlackRock Inc. е американска мултинационална компанија која е основана во 1988 година од Роберт Капито, Лари Финк и Сузан Вагнер. Целта на компанијата е суштински да им помогне на луѓето да ги постигнат своите финансиски цели во животот преку финансиски експерти и менаџери на средства на чело.

За да им помогне на клиентите да ги исполнат таквите цели, BlackRock нуди низа услуги за инвестициски менаџери преку инвестициски алатки и возила. Освен управувањето со богатството и инвестициите, компанијата ги проширува и услугите како што е управувањето со ризици. Денес, тој се грижи не само за поединци, туку и за компании, организации, фондации и влади ширум светот.

Каде се наоѓа седиштето на BlackRock Inc.?

Седиштето на BlackRock е со седиште во Њујорк. Точната локација на седиштето се наоѓа на 55 East 52nd Street, New York, NY 10055. Можете да стигнете до нивното седиште со јавување на +1 212 810-5300 за време на нормалното работно време од 8 часот наутро до 6 часот по ET.

Сегашното седиште на BlackRock Inc. има околу 400,000 квадратни стапки или околу 37,000 квадратни метри. Зафаќа две згради на оваа локација и може да прими илјадници вработени.

Компанијата треба да се пресели на многу поголема локација во 2023 година, исто така во Њујорк. Новиот простор се очекува да биде околу 847,000 квадратни стапки или околу 78,690 квадратни метри. Новата зграда ќе биде четврта по големина канцелариска кула во Њујорк и ќе зафаќа 15 ката од вкупно 58 ката, соопшти Ројтерс.

штаб на блекрок
BlackRock Подобрен од headquartersoffice.com

Каде е корпоративната канцеларија на BlackRock Inc. во Канада?

Постојат две канцеларии на BlackRock во Канада. Еден се наоѓа во Монтреал со адреса 1000 Sherbrook Street, Западен Монтреал, Квебек, Канада H3A OA6.

Во меѓувреме, другата канадска локација може да се најде во Торонто на 161 Bay Street, Торонто, Онтарио, Канада, M5J 2S1.

Каде е корпоративната канцеларија на BlackRock Inc. во ОК?

Има и две канцеларии на BlackRock во Обединетото Кралство. Еден се наоѓа во Лондон на 12 Throgmorton Avenue, Drapers Gardens, London EC2N 2DL, Обединетото Кралство.

Другата корпоративна канцеларија на BlackRock може да се најде во Единбург на Exchange Place One, 1 Semple Street, Edinburgh, UK EH3 8BL.

Како да контактирам со BlackRock Inc?

  • пошта

Поштенската адреса на BlackRock Inc. е иста како и нејзиното седиште. Адресата е 55 East 52nd Street, New York, NY 10055.

За оние со директни сметки во компанијата, адресата за пошта за формулари, апликации и друга писмена кореспонденција треба да се испрати директно или во поштенското сандаче 9819 Providence на BlackRock Funds, RI 02940.

  • телефон

Можете да контактирате со BlackRock Inc. по телефон на (212) 810-5300. Може да дојдете и до која било од нејзините 89 канцелариски локации низ светот со проверка на телефонските броеви на веб-страницата на компанијата.

  • Е-пошта

Единствените адреси на е-пошта обезбедени од BlackRock Inc. се дизајнирани за нејзината линија за односи со инвеститорите и за нејзината линија за средства, услуги и можности. Можете да стигнете до нив на [заштитена по е-пошта] за потребите поврзани со односите со инвеститорите и [заштитена по е-пошта] за средства.

Кој е претседателот на BlackRock Inc?

Претседател на BlackRock е Роб Капито. Капито е назначен на позицијата во 2007 година. Тој е и директор на BlackRock, како и претседател на Глобалниот оперативен комитет и член на Глобалниот извршен комитет.

Како претседател на компанијата, Капито ги надгледува секојдневните операции на компанијата низ различни оддели и единици, како што се бизниси со клиенти, стратегии за инвестирање, анализа на ризик и квантитативна и технологија и операции.

Потеклото на Капито потекнува од неговата додипломска диплома по економија на Факултетот Вартон на Универзитетот во Пенсилванија во 1979 година и неговиот магистер по бизнис администрација на Бизнис школата Харвард во 1983 година.

Капито служи и како директор на компанијата на iShares. Пред да ја преземе својата улога во BlackRock Inc., Капито беше шеф на BlackRock Portfolio Management Group. Тој, исто така, ја презеде позицијата потпретседател на Првата Бостонска корпорација за Групацијата за хипотекарни производи.

Извршен директор и главен извршен тим на BlackRock Inc

Име Ознака
Лери Финк Претседател и главен извршен директор
Роб Капито претседател
Далија Осман Блас Раководител за надворешни работи
Сенди Бос Глобален раководител на инвестициско управување
Стивен Коен Шеф на Европа, Блискиот Исток и Африка
извор: ir.blackrock.com, blackrock.com

Најчесто поставувани прашања

Колку локации на BlackRock има?

Од јуни 2022 година, BlackRock има 89 канцеларии и локации во 38 земји. Компанијата има глобално присуство во различни региони како Северна Америка, Јужна Америка, Европа, Блискиот Исток, Африка и Азија-Пацифик.

Каде е финансискиот штаб на BlackRock?

Финансиското седиште на BlackRock Inc. исто така е исто како и неговото седиште. Нивното корпоративно седиште се наоѓа на 55 East 52nd Street, New York, New York 10055 во Соединетите Американски Држави.

Дали BlackRock е најголемата компанија во светот?

Не, BlackRock не е најголемата компанија во светот. Волмарт е најголемата компанија ширум светот.

И покрај ова, BlackRock Inc., сепак, се смета за најголем светски менаџер на пари во светот, управувајќи со средства од околу 10 трилиони долари под своето име од декември 2021 година врз основа на извештајот на Business Insider.

Извршно резиме

BlackRock Inc. доживеа експоненцијален раст и досег од своето основање во 1988 година. Денес, има трилиони средства под негово управување и продолжува да расте од година во година. Со цел да се подобри вашата финансиска иднина, стапувањето во контакт со BlackRock денес стана императив од кога било.

Од поединци и семејства, влади и непрофитни организации, до осигурителни компании и повеќе, не може да се негира дека BlackRock Inc. секако им помага на луѓето од сите сфери на животот да ја постигнат финансиската слобода и можности што сакаат да ги имаат.

Зачленете се
Известување за

0 коментари
Влезни повратни информации
Погледнете ги сите коментари